Kantarellpaj med västerbottenost och kräftstjärtar

Radiokocken Göran Nilsson har varit ute med svampkorgen och plockat kantareller.

4 portioner

125 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl vatten
300 g färska kantareller
Smör till stekning av kantareller
170- 200 gr kräftstjärtar i lag
100 gr riven västerbottenost
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 ägg
Salt och nymalen vitpeppar från kvarn

Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 200 grader.

2.  Smula mjöl och smör med fingertopparna till en grynig massa.

3.  Häll på vatten och krama ihop till en deg. Kavla ut pajdegen och klä en pajform.

4.  Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

5.  Fräs svampen i smör några minuter så att den blir krispig.

6.  Bred ut kantareller, kräftstjärtar och osten i pajskalet.

7.  Blanda mjölk, grädde, ägg och vispa till en jämn smet. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.

8.  Häll mjölkblandningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills mjölkblandningen har stelnat.

Servera sallad till pajen.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".