RADIOKOCKEN

Radiokock Lenas läckra Kantarellpasta

Radiokocken är igång igen, och nu låter vi matlagningsälskande lyssnare visa upp sina bästa rätter. Vi börjar hos Lena Landqvist som bjuder på skogens guld, med smak av Italien.

Radiokock för en timme - låter det kul? Skicka ett mail till niclas.odengard@sr.se
Berätta lite om dig själv och vad du vill laga, så kanske vi ses snart. LÄS MER HÄR.

Recept för 2-3 personer

  • 1 pkt färsk spagetti
  • Riven parmesanost 
  • En baguette

Kantarellsås

  • Kantareller - 1/2 liter färska/ca 2dl förvällda
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Smör/stekmargarin 

Tapenade

  • Svarta oliver, ca 2 dl
  • Gröna oliver, ca ½ dl
  • Ansjovis, 5-6 filéer
  • Coctailtomater, 3-4 st
  • Basilkablad, ca 9 st
  • Pressad citron, ca 1 tsk        
  • En aning olivolja - mängd enligt eget önskemål.

Så här gör Du: 

  1. Börja med tapenaden så denna får stå och dra ett tag. Mixa ingredienserna till en slät röra och smaka av med peppar o ev.  mer olja.
  2. Lägg över i en skål och dekorera med några basilikablad.

Såsen:

  1. Stek kantarellerna i smör till all eventuell vätska är borta.
  2. Häll på matlagningsgrädde och låt koka ihop.
  3. Smaka av med salt o peppar (jag brukar använda enbart vitlökspeppar och ev. lite salt).

Koka pastan enligt rekommendation på förpackningen, gärna lite al dente. 
Lägg upp med kantarellsås över och lite tapenade på sidan. Servera med parmesan i en skål bredvid, eventuellt med en bit baguette.

Smaklig måltid.

// Radiokock Lena Landqvist