Vegetarisk pasta med tomat- och färskost

För fyra personer:

500 gram pasta (pennerigate)
5 soltorkade tomater i lag
125 gram kesella
1 1/2 tsk tomatpuré
2 tsk socker
Salt och svartpeppar från kvarn
1 röd paprika
1/2-2 aubergine
1 zucchini
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja

SÅ HÄR GÖR DU

1. Koka pastan enligt förpackningens bruksanvisning.
2. Strimla tomaterna. Blanda tomater, kesella, tomatpuré och socker. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
3. Skär paprika, aubergin och zucchini i tärningar.
4. Skala och klyfta schalottenlöken. Skala och skiva vitlöken.
5. Fräs aubergine och schalottenlök i olivolja tills det fått lite färg.
6. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök mot slutet.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8. Blanda pasta och grönsaker och servera med tomatfärskosten. Servera färskt bröd till pastan.
Det går utmärkt att servera räkor på spett eller kycklingspett till pastan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".