Rimstugemacka med fikon- och ruccolasallad

8 skivor formbröd
3 tsk senap
1 dl kessela 10 %
8 skivor julskinka
16 skivor tomat
16 skivor cheddar ost
Fikon och – ruccolasallad
100 ruccolasallad
100 g torkade fikon, finhackade
16 cocktailtomater, klyftade
2 msk rapsolja
1 tsk balsamvinäger
2 nyper flingsalt
Några varv med svartpeppar kvarnen

1: Sätt ugnen på 200 C
2: Blanda senap och kessela i en skål.
3: Bred senapsblandningen på brödskivorna.
4: Lägg på skinkan och 2 skivor tomat på varje brödskiva.
5: Lägg på osten.
6: Sätt in smörgåsarna i ugnen i ca 15 minuter.
7: Blanda ruccolasallad, fikon, cocktailtomat, salt och svartpeppar i en bunke.
8: Blanda ner rapsolja och balsamvinäger.
9: Servera smörgåsarna tillsammans med och salladen.

God Jul
Önskar
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".