Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Hummersallad med avokado och mild mango chutneysås

4 personer
2 humrar
1 gurka
8 cocktailtomater, klyftade
8 färska champinjoner, skivade
2 avokado
½ citron
50 g ruccolasallad
½ dl valnötter, finhackade
1 tsk flingsalt
2 msk rapsolja
Mango chutney sås
2 dl matlagningsyoghurt
1½ msk mango chutney
1 knippe finhackad dill
1 nypa flingsalt
2 drag med svararpepparkvarnen

1: Dela humrarna och tag ut köttet och skär i tärningar.
2: Tag ur hummer köttet ur klorna.
3: Dela och gröp ur avokadon, Skär avokadon i små tärningar och pressa citronsaft över.
4: Skala gurkan och dela den på längden ,tag ur kärnorna med en sked.
5: Skär gurka i halvmånar, klyfta cocktailtomaterna och skiva champinjonerna.
6: Blanda hummer, avokado, gurka, tomat, champinjoner, ruccolasallad och valnötter.
7: Blanda ner ett par nypor flingsalt och rapsolja.
8: Börja med såsen. Blanda yoghurt, mango chutney och dill.
9: Blanda ner salt och svartpeppar.
10: Lägg salladen i djupa tallrikar och häll över såsen.
11: Garnera med hummerklor, dill och citronklyftor.
12: Servera nyrostat bröd till salladen och ett glas kallt mousserande vin eller alkoholfri cider.

Gott Nytt år
Önskar
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".