Gratinerad rödspättefilé med räkor och bladspenat

700 g spättfilé
500-700 g räkor med skal
250 g bladspenat (fryst)
4 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
2 tsk tomatpuré
100 g riven ost (lagrad)
Salt och nymalen vitpeppar

1: Sätt ugnen på 225 C
2: Skala räkorna och tina bladspenaten.
3: Smörj en stor eldfast form.
4: Lägg bladspenaten i botten, salta och peppra.
5: Rulla ihop spättafilèrna, salta och peppra
6: Lägg spättafilèrna ovanpå spenaten och räkorna över.
7: Blanda grädde, vin, tomatpuré och ost. Salta och peppra lite
8: Häll på gräddblandningen över fisken.
9: Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
10: Servera potatismos eller kokt potatis till rödspättan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".