Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Panerad fylld fläskfilé med parmaskinka och italiensk tomatsås

4 personer
1 kg fläskfilé́
8 skivor parmaskinka
8 skivor parmesanost (smakrik ost)
2 msk färsk basilika, smått rivna
Salt och peppar
2 ägg
mjöl
ströbröd
Olja och smör till stekning
Tomatsås
500 gr krossade tomater
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 dl vatten
½ msk koncentrerad kalvfond
1 dl rött vin ( kan uteslutas)
Salt och nymalen svartpeppar

1: Ta bort senor och hinnor på fläskfilén.
2: Skär fläskfilén i 8 bitar och banka dom tunna.
3: Lägg två skivor parmaskinka på varje fläskfilé och två ostskivor ovanpå. Strö på basilikan och till sist den andra fläskfilén ovanpå.
4: Panera sedan fläskfilén i denna ordning, mjöl, ägg och ströbröd.
5: Stek fläskfilén gyllenbrun i smör och olja på inte allt för hög värme.
6: Börja med såsen: Fräs lök och vitlök lätt utan att det tar färg.
7: Tillsätt krossad tomat, vatten, kalvfond och rödvin.
8: Låt såsen koka ihop några minuter, Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
9: Servera ris till fläskfilén och tomatsåsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".