Ryggbiff med paprika, tomat och Kumminsås

4 personer

4 ryggbiffar á170 g
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
Skalet från 1 citron (ej de vita)
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
½-1 Tsk stött kummin
2 dl vatten
1 dl rödvin
1½ msk koncentrerad kalvfond
1 msk olivolja
smör

1: Skala löken, vitlöken och kärna ur paprikan.
2: Finhacka lök, vitlök och skär paprikan i små tärningar.
3: Riv skalet från citronen och stöt kumminen.
4: Sätt en gryta på spisen med olivolja och smör, låt det bli riktigt varmt.
5: Fräs lök och vitlök i grytan utan att det tar färg.
6: Blanda ner paprikan och fräs någon minut till.
7: Rör ner citronskal, tomatpuré, paprikapulver och kummin.
8: Blanda ner vatten, rödvin och kalvfonden.
9: Låt såsen småputtra i ca 10 minuter till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.
10: Ställ såsen åt sida och krydda och stek ryggbiffen på hög värme i en stekpanna.
11: Servera hemlagad potatismos till biffen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".