Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Blåbärspaj med dajmgrädde

För sex personer

1 liter blåbär
4 msk potatismjöl
3 dl socker
300 g smör
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
Dajmgrädde
2 dl vispgrädde
50 g dajm

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg blåbären i en smord eldfast form.
2. Blanda 2 dl av sockret med potatismjöl och strö det över blåbären.
3. Smält smöret och blanda ner resten av sockret med vetemjölet och havregrynen.
4. Häll havregrynmassan över blåbären och grädda i 35 minuter.
5. Börja med dajmgrädden. Vispa grädden och hacka dajmen i små bitar.
6. Blanda grädden med den hackade dajmen.
Ta ut den nygräddade pajen från ugnen och servera dajmgrädden till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".