Kycklingfilé på spett med Äpplechutney och dragonsås

4 personer

4 kycklingbröst
12 trägrillspett
olivolja
Salt och peppar
Äpplechutney
2- 3 röda äpplen, tärnade
1 liten rödlök, finhackad
1 liten gul paprika, tärnad
1 tsk curry
½ Tsk paprikapulver
½ Dl socker
1 msk flytande honung
1 nypa flingsalt
Smör

Dragonsås
1 Schalottenlök, finhackad
1 ½ tsk dragon
1½ dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk socker
Flingsalt och nymalen vitpeppar

1: Sätt ugnen på 225 C
2: Skär kycklingen i 12 bitar på längden. Trä dem på spetten.
3: Lägg ut spetten på en ugnsplåt och pensla på olivolja, salta och peppra.
4: Äppelchutney: Smörfräs äpple, rödlök och paprika hastigt på hög värme i en kastrull.
5: Blanda ner curry och paprikapulver och rör om hastigt.
6: Blanda ner socker och honung och låt det smälta.
7: Häll på vatten och låt det sjuda på svag värme några minuter, blanda ner saltet.
8: Ställ in spetten i ugnen ca 10 minuter.
7: Såsen. Smörfräs lök och dragon hasigt i en kastrull utan att det tar färg.
8: Blanda ner vatten, kalvfond, grädde och låt såsen koka ner till hälften.
9: Blanda ner crem fraiche och låt sjuda några minuter, smaka av med salt och peppar.
10: Servera kycklingspetten på tallrikar tillsammans med Äppelchutney och såsen.
11: Servera ris eller klyftpotatis till kycklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".