Gäseneostgratinerad grön sparris med ruccolasallad

4 personer
200-300g grön sparris
2 dl riven lagrad Gäseneost
3 msk pinjenötter
50 g ruccolasallad
8 röda cocktailtomater
2 msk finhackad rödlök
3 msk olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar.

1: Sätt ugnen på 225 C.
2: Skär bort den träiga ändan på sparrisen.
3: Skala den nedersta delen av sparrisen inte knoppen.
4: Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
5: Salta vattnet och koka sparrisen i 2-3 minuter tills den är friskt grön till färgen.
6: Kyl av sparrisen i kallt vatten så att den behåller den fina färgen.
7: Lägg sparrisen på en smord ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera i ugnen i ca 4 minuter tills osten får en gyllenbrun färg.
8: Rosta pinjenötterna i en het torr panna till en fin färg.
9: Skölj ruccolasalladen i kallt vatten och dela cocktailtomaterna.
10: Blanda tomater, pinjenötter med salladen och den finhackade rödlöken. Peppra med svartpeppar från kvarnen och strö på lite flingsalt.
11: Blanda ner olivoljan och blanda försiktigt.

Glad vår
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".