Stekt strömming Cattelins med kall dillsås

4 personer

24 st strömmingsfiléer
2 äggulor
1½ dl gräddfil
2 msk fransk senap
Salt och nymalen vitpeppar
Rågmjöl och ströbröd till panering
Smör

Kall dillsås
1½ dl gräddfil
1 knippe dill, finhackad
1 tsk socker
Salt och nymalen vitpeppar

1: Blanda gräddfil, äggulor, och senap i en bunke, salta och peppra efter smak.
2: Lägg i strömmingen och låt den ligga under 2 timmar.
3: Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
4: Smaka av såsen med salt och peppar.
5: Tag upp strömmingen och vik ihop den.
6: Vänd strömmingen i rågmjölsblandningen.
7: Stek strömmingen på medelvärme så att den blir fint gyllenbrun.
8: Servera strömmingen med dillsås och kokt potatis. (Färsk potatis)

Smaklig måltid
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".