Kokosmarinerad fläskkarré med vitlöksdipp

800 g fläskkarré
Marinad
3 dl kokosmjölk
2 msk soja
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 färskpressad lime
2 tsk curry
8 blötlagda träspett
Vitlöksdipp
3 dl gräddfil
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk Samba Olek
2 msk färsk koriander, finhackad ( ½ tsk torkad koriander)
1 tsk socker
1 nypa flingsalt

1: Börja med att göra i ordning marinaden.
2: Skär köttet i tärningar.
3: Lägg kött tärningarna i en fryspåse. Slä på marinaden, låt allt blandas väl och knyt åt.
4: Låt köttet marineras i två timmar i kylskåpet.
5: Gör i ordning vitlöksdippet, ställ in i kylskåpet.
6: Trä upp köttet på spetten och häll marinaden som blir över i en bunke.
7: Grilla spetten 4- 5 minuter, vänd köttet då och då, pensla på marinaden hela tiden.
8: Servera ris ell coscoussallad till måltiden.

Grilla lungt!
Göran Nilsson