Fläskschnitzel med klassisk champinjoncrémesås

4 portioner

4 fläskschnitzel á 160 g ( fläskkotletter)
Salt och nymalen svartpeppar
Smör och olja

Champinjoncrémesås
300 g färska champinjoner
Smör
2 schalottenlökar, finhackad
½ dl torrt vin
1 tsk Fransk senap
2 dl grädde
½ msk koncentrerad kalvfond
½ dl vatten
2 msk finhackad persilja
Salt och nymalen vitpeppar

1 Börja med såsen.
2: Fräs champinjonerna gyllenbruna 
    i smör i en hög stekpanna.
3: Blanda ner löken och låt den 
    fräsa mjuk tillsammans med svampen.
4: Tillsätt vin, senap grädde, fond, 
    vatten och låt koka några minuter.
5: Smaka av såsen med salt och 
    nymalen vitpeppar.
6: Blanda ner persiljan.
7: Stek köttet i smör och lite olja 
    på hög värme till en vacker färg 
    - Ett par minuter per sida, 
    salta och peppra.
8: Servera gärna lättkokta grönsaker 
    och ugnstekt potatis till rätten.
Smaklig Spis

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".