Panerad hällefilé med örtagårdssmör och räkor

700 g hällefilé
Smör och rapsolja till stekning
Mjöl
Ströbröd
2 uppvispade ägg
Salt och nymalen vitpeppar

500 g räkor med skal
2 msk finhackad dill
3 msk finskuren gräslök
2 msk finhackad persilja
50 g smör

1: Skala räkorna och dela hällefilén i 4 portionsbitar.
2: Salt och peppra fisken.
3: Panera fisken i denna ordning, mjöl, ägg och ströbröd.
4: Stek fisken gyllenbrun i smör och rapsolja.
5: Blanda örterna i en skål.
6: Bryn smöret i en panna.
7: Fördela örterna och räkorna på fisken.
8: Fördela det brynta smöret över fisken.
9: Servera kokt potatis och citronklyftor till fisken.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista