Rågmjölspanerad gösfilé med trattkantarellsås

4 portioner

4 gösfiléer a 150 g (eller abborre)
Grovt rågmjöl
Smör till stekning
Salt och nymalen vitpeppar

Till trattkantarellsåsen:
Smör
3 dl förvällda trattkantareller
1 röd lök, finhackad
1 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vatten
3 dl grädde
Salt och nymalen vitpeppar
Socker

Tillredning av gösen
1: Vänd gösfiléerna i rågmjöl smaksatt med salt och peppar.
2: Stek dem i smör någon minut på varje sida.

Tillredning av trattkantarellsåsen
1: Grovhacka kantarellerna.
2: Smörfräs kantarellerna i en kastrull.
3: Blanda ner rödlöken och fräs en liten stund till.
4: Blanda ner kycklingfond, vatten och grädde.
5: Låt såsen koka till lagom konsistens.
6: Smaka av med salt och nymalen
    vitpeppar samt en nypa socker.

Servera kantarellsås, kokt potatis, nykokt färsk broccoli samt citron till gösen

God fiskelycka

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".