Estrids önskesång

Lyssnarbrev!

"I mitten av 1920-talet hade vi i mitt hem en tidning som hette Sanningsvittnet. Jag var då bara en liten flicka. I februari fyller jag 93 år. Ett av tidningens nummer innehöll sången Gud är din fader, tro honom blott, med text och noter till. Min pappa tog ut melodin på orgeln och spelade och sjöng sången. Den har sedan följt mig genom livet och jag har varit med och sjungit den på åtskilliga begravningar och jag hoppas att den kommer att sjungas på min begravning också.
Nu är min önskan att få höra sången i radio sjungen av en manlig solist. Så vill jag tacka för ett underbart program. Det är en högtidsstund för mig att varje söndagsmorgon få tända ett ljus och ligga på min kära kökssoffa och lyssna till sångerna och musiken.
Med vänliga hälsningar, Estrid Undevik, Mölltorp"

På söndag, kyndelsmässodagen, hör vi Gud är din fader, sjungen av Bo Ohlgren, i Andliga sånger! Det blir också flera sånger på temat "ljus i mörkret" - ordet kyndel betyder ju ljus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista