1 av 4
Hanna och Andreas i "buren". Foto: Jennifer Dahlén/SR
2 av 4
Det var spännande i "buren" under avgörande stegen. Foto: Jennifer Dahlén/SR
3 av 4
Lite deppigt bland publik och lagkamrater efter matchen. Foto: Jennifer Dahlén/SR
4 av 4
Det är ändå helt ok att vara bland de 12 bästa. Andreas & Hanna intervjuas av Maria Rymell. Foto: Jennifer Dahlén/SR

Hedersam andraplats för Månsarpskolan!

I slutspelets kvartsfinal mötte Månsarpskolan Nårunga skola från Vårgårda och Uppsävjaskolan från Uppsala. Efter de tre första A och B-frågorna hade Nårunga skola ryckt till sig en liten ledning med 6 poäng mot de båda andra lagens 4 poäng. Inför halvtidsvilan efter fem frågor var det jämnare 8 poäng för Nårunga medan Månsarp och Uppsävja skuggade med 7 poäng var. Månsarp kämpade bra men hade problem med frågan om djur och natur och inför den avslutande stegen var ställningen 16 poäng för Nårunga, 13 för Uppsävjaskolan och 12 för Månsarpskolan.

Stegen handlade om en person som skulle identifieras med ett ljudklipp och alla lagen toppade med en expert. Månsarpskolan började och valde den svåraste 5-poängsnivån. Uppsävjaskolan valde också 5 poäng medan Nårunga i ledningen nöjde sig med 3 poäng. Månsarpskolan svarade rätt, Anders Lundin medan Uppsävjaskolan svarade fel. Men eftersom även Nårunga svarade rätt gick Nårunga skola från Vårgårda segrande ur striden med 19 poäng och går vidare till semifinal. Månsarpskolan fick nöja sig med en hedrande andra plats med sina 17 poäng medan Uppsävja skola blev trea med 13 poäng. Bra kämpat av Hanna Johansson och Andreas Ögren med klasskamrater som blev en av landets 12 bästa femteklassare!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".