Rösta fram musiken i Klassisk förmiddag i sommar!

Från 13 juli 2009 bjuder programledaren Boel Adler in alla lyssnare in att påverka vad som hörs i Klassisk förmiddag. Men vi gör inget rent önskeprogram och det är ingen pristävling. "Priset" till dig som röstat på det musikstycke som får flest röster en viss dag, är helt enkelt att vi spelar mer av samma sort - alltså ett verk av samma tonsättare eller ett stycke i samma stil som det vinnande.

På förstasidan av  kan du provlyssna och rösta på den musik du tycker bäst om. Varje dag utses ett vinnande musikstycke, och veckan efter spelas så ett liknande stycke i programmet. När du röstar så bedömer du såväl musiken som tonsättaren och stilen. Kanske kan du på det här sättet upptäcka musik du inte visste att du tycker om?

Så här kan det gå till:

  1. Boel Adler spelar på måndag 13 juli tre stycken i programmet som du kan välja på. Musiken finns också i utdrag här på hemsidan. Just den här dagen kan du välja mellan Bach, Mozart och Richard Strauss.
  2. Du röstar (också här på hemsidan) på det musikstycke du tyckte bäst om. Du har tre dagar på dig att rösta.
  3. Precis en vecka efteråt, alltså på måndag 20 juli, spelar Boel ett bonusstycke "av samma sort" som det som vann. Då blir det alltså förhoppningsvis mer av din favorittonsättare!