1 av 3
Marie Bergman. Foto: Cat Soubbotnik
2 av 3
"Hajar Du" kommer den 18 november
3 av 3
CD-omslag Sara Tavares

Felicia söndag 5 november kl. 12.03

I dagens program får vi besök av Marie Bergman . Marie har just avslutat ett ”Soppteater-gästspel” på Stockholms Stadsteater tillsammans med Peter Mosskin och har ständigt nya saker på gång - ny skiva med eget material är på väg. Marie spelar live hos Felicia och samtalar med Carin om texter, uttryck och inspiration.

Det är dags för Paul Simon i Felicias poesihörna och förutom honom själv får vi höra Finn Kalvik och Eva Cassidy i både kända och kanske mindre kända sånger.

En alldeles ny skiva med barnvisor kommer från Jojje Wadenius och James Hollingworth. Lördagen den 18 november är det releasekonsert för ”Hajar du” på Junibacken i Stockholm och i Felicia får vi ett smakprov på hur det kommer att låta.

Vi lyssnar på Sara Tavares - sångerska från Kap Verde som är uppvuxen i Portugal. Hon är en av artisterna på Selam African Festival som pågår 31/10-4/11. Hennes skiva ”Balancê” beskriver hon som en samling små vaggvisor till sig själv. Hennes sånger handlar om vikten att finna helheten i sig själv när man som hon växer upp i två kulturer.

Demon i veckans program kommer från David Carlsson.

Välkomna att skicka demos till oss på adressen:
Felicia, Sveriges Radio P2, 105 10 Stockholm. Läs mer här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista