1 av 3
Idolkort Cornelis utgivet på Metronome
2 av 3
Ulrika Bodén medverkade på Visfesten i Ådalen. Foto: Anna Gullberg
3 av 3
The be good Tanyas

Söndag 12 november kl 12.03

Konserter till Cornelis Vreeswijks minne pågår på flera ställen runt om i landet varje år den 12 november. Vi hedrar Cornelis vars ”Felicia Adjö” har fått ge namn och signatur till vårt program. Vi spelar Cornelis-stipendiaten Ewert Ljusberg och en klassiker signerad Riedel/Vreeswijk med Lisa Nilsson.

Ülkü Holago har varit på världsmusikmässan Womex i Sevilla och presenterar den kurdiska sångerskan Aynur.

Visfesten i Ådalen pågick 2-5 november och där fanns utsålda konserter med Sofia Karlsson, Kapell Sheida och Sven-Bertil Taube. På dagarna anordnades seminarier. Ingela Hofsten träffade Märta Ramsten, Finn Zetterholm och Ulrika Bodén och diskuterade seminariet ”Skilda världar?” som handlade om skillnader och likheter mellan den folkliga och den litterära visan.

Vi presenterar några nya skivor,
bl a  med den kanadensiska gruppen ”The be good Tanyas”. Svenska Eva Bartholdsson sjunger tillsammans med Greger Siljebo och Jakob Petrén under namnet Aurum Trio och den amerikanske singer/songwritern Ray Lamontagne är några som hörs i dagens Felicia.

Välkomna att höra av er till programmet: felicia@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista