1 av 3
Kersti Ståbi. Foto:Roger Ericsson
2 av 3
Alexander Vertinsky
3 av 3
Jenny Almsenius. Foto: Kerstin Nilsson

Söndag 19 november kl. 12.03

Sten Björnulfson gör ett porträtt av den ryske sångaren, poeten och kompositören Alexander Vertinsky (1889-1957).  Han flydde undan oktoberrevolutionen och levde i exil i många år och reste runt hela världen. Han sjöng på cabaréer, helst utklädd med vitsminkat ansikte. En stor del av hans publik var ryska emmigranter och han fick en stor publik i England och Paris.
Vi uppmärksammar även den ryska sångerskan Jelena Jangfeldt med sin senaste skiva ”Returning home” där hon tonsatt Joseph Brodsky mfl.

Vi spelar från vissångerskan och berätteran Kersti Ståbis debutskiva ”Egentligen”. Där har Kersti blandat eget material med musik av Piazzolla, José Alfredo Jimenez, Richard Thompson, Stefan Demert mfl.

Vi lyssnar på Sting som sjunger John Dowland från skivan ”Songs from the labyrinth” och toppar de klassiska försäljningslistorna runt om i världen.

Mer musik i dagens Felicia blir Marta  Topferova som sjunger på spanska och svenske vispoeten Jonas Larsen från en alldeles ny CD: ”Som ett papperplan mot solen”  

Veckans demo kommer från Jenny Almsenius, nyligen utsedd till Cornelisstipendiat av Visans Vänner i Mariestad. Jenny framträder i runtom i landet med Cornelissånger och egna blueslåtar. Tidigare i höstas var hon veckans halländska musikprofil i SR Halland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".