1 av 2
Suzanne Michelle och Anders Kronlund med CD My Roots
2 av 2
CD-omslag Britt Ling sjunger Lorca

Söndag 17 december

Felicia utgår denna söndag till förmån för den stora julmusikdagen från Europeiska Radiounionen (EBU).

På Felicias repristid (för lyssnare i Stockholmsområdet som lyssnar på FM 96,2)  sänder vi onsdag den 20 december kl. 15.00 en återutsändning av Felicia som gick den 1 oktober. Den sändningen kan även höras över webben i hela landet samma tid. 

Vi återkommer på självaste JULAFTON med ett nytt Felicia som vi fyller med julmusik, visor och carols av kända och mindre kända slag.

I programmet från den 1 oktober lyssnade vi till sångare som tagit sin musik med till nya hemland. Det blir bland annat en irländsk ballad med Christy O’Leary bosatt i Östansjö och den kanadensiska sångerskan Suzanne Michelle som blandar sina texter med svenska tongångar och bor i Östersund. Dessutom Darko Rundek som lever i exil i Frankrike.

Märta Ramsten tog en närmare titt på folkvisan ”Jag vet en dejlig rosa”.

I poesihörnan lyssnade vi till Federico Garcia Lorcas texter. Britt Ling sjunger till Mats Grundbergs gitarrackompanjemang från skivan Lorca som kom ut 1994.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".