1 av 4
Marie Bergman
2 av 4
Kjell Höglund
3 av 4
Svarta Ballader
4 av 4
Lill-Britt Siv

Felicia 31 december 12.03

Ett riktigt Gott Nytt År tillönskas alla lyssnare runtom i landet.
Vi ser fram emot nästa år.

Redaktionen för Felicia
******************************************

I Felicia på Nyårsafton tittar vi tillbaka på Felicias första år och plockar fram en bråkdel av alla skivor vi spelat. Vi får även höra röster från några av artisterna som besökte oss.

Maria Lindström - är visartisten som turnerar med visprogram både själv och tillsammans med andra. När hon gästade Felicia berättade hon bl a om viktiga influenser och Paul Simon som poesi. Maria är medlem i gruppen Lill-Britt Siv och vi lyssnar på deras rop på ”Vem som helst”

Kjell Höglund - kom med sina nya skiva Pandoras Ask och berättade bla om bakgrunden till låten Cromer.

Lena Willemark hade med sig sin nya skiva ”Älvdalens elektriska” och vi frågade henne vad som kännetecknar en ”bra” visa och hur gammal musik kanske behöver nya texter...

Marie Bergman - besökte oss den enda snöiga dagen i höstas. Hon hade med gitarren och pratade bla om vikten av eget uttryck i sången.

Peder Svan - kom tidigit i våras och hade med sig den fina samlingsCD:n ”Visans gyllene tid” och vi fick höra hur han började med lutan.


Dan Fägerquist berättar om hur det är att tolka Vysotskij, Håkan Hellström sjunger Taube från en bejublad konsert på Berwaldhallen i september. Ung fransk sång med Carla Bruni och nyskrivet med Rebecka Törnqvist från rosade CD:n ”Melting into orange”

Ane Brun - var vår sista gäst i december och vi fick ett smakprov från hennes skiva som kommer i februari. Det blev ett samtal om förhållandet text - musik.

Sofia Karlsson ger oss en nyårshälsning och berättar om hur hennes år har varit och planer för framtiden.

I nästa Felicia, söndagen den 7 januari, fortsätter vi att spela en del av skivorna som hörts i Felicia 2006, men vi plockar även fram en del nytt som kommit...

Vill ni komma i kontakt med oss, skriv till felicia@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".