1 av 2
Bellowhead
2 av 2
Michael Saxell

Söndag 7 januari kl. 12.03

I dagens Felicia fortsätter vi att lyssna på några av 2006 års skivor, men vi plockar även fram en del nytt

Bellowhead är ett engelskt folkstorband som bildades 2004 och snabbt gjorde sig ett stort namn på folkmusikarenor i Europa. 2006 kom gruppens första CD ”Burlesque” och Bellowhead har nu blivit nominerad i 3 olika kategorier i BBC 2 Folk Awards 2007. Hur det går får vi veta i februari, vi lyssnar på en lyrisk kärleksberättelse från CD:n.

Den svenska grammisgalan äger rum 30 januari och vi tittar förstås lite extra på vilka som blivit nominerade i kategorin årets visa. Där hittar vi t ex Hanna Åberg, som gästade Felicia i mars förra året och Stefan Sundström med sin CD ”Fabler från Bällingebro”

Andra artister vi gärna lyfter fram från året som gått är Anna och Idde, franska sångerskan Camille och spännande svenska gruppen The Tiny.

”Om himlen och Österlen” heter Michael Saxells nya soloCD som får ge dagens Felicia lite sommarsmak och så blir det lite Dylan, lite fado, en demo med Mejt Ståbi och lite annat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".