Felicia söndag 28 januari kl. 12.03

Två välfyllda samlingsboxar. Vi spelar exempel från Anthems in Eden och Tom Waits trippelCD.

Nu har det kommit en ny samling med brittisk och irländsk folksång. Anthems in Eden heter boxen som består av fyra skivor med det mesta och bästa som spelades in i England mellan 1955 och 1978. I boxen finns även en fin antologi med mycket information om skivutgåvor och artister. Artister som Vashti Bunyan, Nick Drake, Pentangle, Shelagh McDonald och Dubliners är bara några av alla som medverkar. Border är distributör.

Den värmländska vissångerskan Lisa Nyberg berättar i ett reportage om hennes väg till musiken. En svår reumatisk systemsjukdom fick henne att lämna en forskarkarriär och börja skriva musik. Läs mer om  på hennes hemsida.

Tom Waits är aktuell med en samlingsbox som heter Orphans. Den består av tre CD och i Felicia gör vi ett litet Tom Waitstema med artister som inspirerats och översatt hans sånger. T ex finns Eleni Mandell som vi tidigare spelat i Felicia, i samma kretsar som Tom Waits. Elenis skiva Miracle of Five kommer i affärerna den 7 februari och Eleni själv kommer till Sverige senare i mars.

Den italienske singer/songwritern Gianmaria Testa är även han på väg till Sverige. Närmare bestämt Södra Teatern i Stockholm den 17 februari. Hör hur han låter i sin ballad ”Seminatori de Grano”.