Felicia söndag 4 februari kl. 12.03

Felicia spelar musik med grammisvinnarna Stefan Sundström som vann i kategorin Årets visa och James Hollingworth och Jojje Wadenius som ju fick en grammis för bästa barnskiva.

Birgitta Tollan har träffat den nicaraguanska sångerskan Katia Cardenal. Katia har gjort 13 stycken CD och den 26 januari var hon i Köpenhamn och sjöng på en hyllningskonsert till Björn Afzelius minne. På konserten sjöng hon bl a Silvio Rodriguez ”El día feliz que esta llegando”, som Björn gjorde populär med sin svenska text ”Sång till friheten”. Katia har även översatt Evert Taube och i inslaget får vi höra några Taube-klassiker på spanska. Mer om Katia kan ni läsa på hemsida.

Nu har boken ”Svenska sång- och rockpoeter 2” kommit ut på BTJ förlag. Den är den andra i en triologi, skriven av Bengt och Joel Eriksson. Där porträtteras en lång rad artister som Barbro Hörberg, Maria Lindström, Jocke Berg, Bernt Staf, Mikael Wiehe mfl. Vi lyssnar på en klassiker med Barbro Hörberg.

Vi lyssnar även på Ane Bruns nya CD ”Live in Scandinavia” som kommer till butikerna den 7 februari. En annan alldeles ny CD är ”Himlen har inga hål”. Det är musik med duon Tidholm & Knutsson. Dvs Jonas Knutssons saxofoner till Thomas Tidholms texter.

Dessutom musik från Frida Hyvönens nya CD: Pudel som skrevs till en dansföreställning. Veckans demo kommer från gruppen Dimmer som består av Viveka Hellström, Tessan Milveden, Christer Langborn och Ola Johansson.