Felicia söndag 25 februari kl. 12.03

Sångaren och låtskrivaren Nicolai Dunger kommer till Felicia.

Tidigare skrev han bara på engelska, nu har det inom ett år kommit två skivor på svenska. Förra året fick han stor uppmärksamhet när han tonsatte Edith Södergrans dikter. I slutet av februari kommer hans senaste skiva ”Rösten och Herren”. Nicolai Dunger är också aktuell med konsert på Stallet i Stockholm, onsdag den 28 februari. En kväll han delar med folkmusikgruppen Triakel. Konserten sänds i P2 Live - världens liv, söndag 11 mars kl. 19.30.
Nicolai spelar även på Södra Teatern i Stockholm den 28 mars.

Elisavet Sotiriadou har träffat singer/songwritern Sofia Talvik i London där hon just avslutat en spelning. Sofia kom i slutet av januari ut med sin skiva ”Street of Dreams”. Hon bestämde sig för att starta ett eget skivbolag för att ge ut skivan på, för hon tyckte att hon hade bättre kontroll och möjlighet att satsa på sin musik på det sättet. Det där med att bli musiker var inte direkt något hon hade planerat. Efter att ha spelat piano som liten fick hon en gitarr när hon fyllde 18 år och då började hon skriva egna låtar för att lära sig spela. Läs mer om på hennes hemsida.

Vi spelar även en del nya skivor i dagens Felicia. Bl a har skivbolaget Putumayo kommit med en samlingsskiva under namnet ”Women of the World - acoustic”. Vi lyssnar även på Annika Norlin som uppträder under namnet ”Säkert” samt sång på kreol-portugisiska med Mayra Andrade. Och så har Emanuel Blume kommit med sin första visskiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista