Felicia söndag 4 mars kl. 12.03

Idag får vi besök av vissångaren Lucas Stark som tillsammans med Livet Nord

kommer och pratar om nya skivan: ”Skillingtryck och andra otidsenligheter” Där har Lucas & Bruksorkestern samlat en repertoar av kända och mindre kända skillingtryck från hela Norden. Det är visor om mord och kärlek, sjömansvisor och rallarvisor.

Alla snygga heter Micke” är namnet på en musikalisk föreställning som har premiär lördag 3 mars i Kumla.  Anna-Karin Andersson har träffat sångerskan Maria Johansson som spelar föreställningens enda roll.  På scenen få hon enbart sällskap av Tom Lindblom som ackompanjerar henne på dragspel. Föreställningen kommer att turnera i Örebro län.

En del nya skivor hinner vi också med. Svensk vispop med Aguson & Plura och palestinsk kärlekssång med Rim Banna bland flera. Vi lyssnar även till en dansk visa i judisk tradition med Channe Nussbaum, en av de nominerade i visklassen i den danska Folk Music Awards 2007.

Välkomna att skicka evenemangstips och till oss på Felicia. Adressen finns till vänster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista