1 av 3
Sofia Karlsson. Foto Tobias Regell/cameralink
2 av 3
Eric Bibb - Diamond days
3 av 3
The Wailin' Jennys

Felicia söndag 15 april kl. 12.03

Vissångerskan Sofia Karlsson besöker Felicia

och berättar om arbetet med sin nya skiva där hon samlat och sjungit in visor under namnet ”Visor från vinden”. På skivan finns flera klassiker som ”Märk hur vår skugga, ”Flickan och kråkan”, ”Balladen om briggen Blue bird av Hull”, men här finns även nya tonsättningar av Sofie Livebrant och även på denna skiva finns plats för Dan Andersson. Sofia gjorde stor succé med sin förra CD ”Svarta Ballader” som kom ut 2005 och har i stort sett turnerat sen dess.

The Wailin’ Jennys är en kanadensisk trio som vi spelat tidigare i Felicia. Från deras skiva ”40 days” har vi plockat fram en traditionell låt från Irland samt deras version av Neil Youngs Old man. Sen lyssnar vi till Christina Gustafsson nya skiva ”Moments free” och vi får ett smakprov på Nils Eriksons CD ”On the verge” som kommer 9 maj.

Vi lyssnar till Eric Bibbs nya CD ”Diamond Days” och den traditionella ”Worried man blues”. Mer blues blir det sen i Thorstein Bergmans tappning och ”Blues för krismedvetna” som spelades in 1994 på skivan ”För mina tänkta vänner.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista