1 av 3
Mikael Wiehe. Foto: Adam Haglund
2 av 3
Vystoskij
3 av 3
Women of the world-acoustic

Felicia söndag 22 april kl. 12.03

Från samlingsCDn”Women of the world acoustic” lyssnar vi på två sångerskor. Sandrine Kiberlain är sångerska och skådespelerska från Frankrike och på hennes hemsida kan man bl a läsa att en av hennes favoritskådesperskor är Ingrid Bergman, och från Grekland kommer Anastasia Moutsatsou.

I Felicia lyssnar vi även till Svante Thuresson i duett med Sofia Karlsson, Sverige-aktuella Marianne Faithfull och Eric Bibb.

Ulf Rådelius i Malmö har träffat Mikael Wiehe inför konsertturnén med Ebba Forsberg där de båda tolkar Bob Dylan på svenska.  Premiär blir det 2 maj på Victoria i Malmö, sen åker de vidare till Storan i Göteborg, Katalin i Uppsala och Nalen i Stockholm.

Aktuellt på scen, skiva och bok är Vladimir Vysotskij. Vargjakten innehåller 48 sånger, varav fjorton aldrig tidigare utgivits i Sverige. Med boken följer Fria Proteaterns album ”Sånger av Vysotskij”, med fyra aldrig tidigare utgivna sånger. I samband med utgivningen ger Fria Proteatern sex release-konserter på Scalateatern, med början söndagen den 22 april. Boken utges på

Sen blir det en demo med Mikael Edfelt och lite annat nytt på skiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista