Felicia söndag 20 maj kl. 12.03

Tonsatta dikter, amerikansk coutryblues, bossa, Miss Li, Dowland, Dan Andersson och Rebecka Törnqvist sjunger Kurt Weill. Detta och mycker mer i dagens Felicia.

Tomas Blom har mött den amerikanske countrybluesgitarristen Woody Mann som är på Sverigebesök. Förra fredagen hade han konsert på Stallet i Stockholm. P2 live Världens Liv spelade in konserten som sänds 27 maj och 3 juni kl. 19.30 i P2. I dagens Felicia berättar han för Tomas Blom.

Färöingen Stanley Samuelsen , numera bosatt i Danmark, sjunger en Finn Kalvik-klassiker som han översatt till danska. Stanley besöker några visfestivaler i Sverige i sommar. Den nordiska visfesten i Hangö 16/6 och Helsingborg visfestival 28/7. Läs mer om på hans hemsida.

Clara Moreno har på sin bossaskiva ”Meu samba torto” samlat flera kända brasilianska musiker, däribland sin mamma, Joyce och sångaren och gitarristen Celso Fonseca. Joyce har även skrivit några nya låtar till sin dotter. Clara har inspirerats av 60-talets bossa nova och vill ge den en modern touch av Rio de Janeiro idag.

Sven Kristersson är aktuell med sin nya CD med John Dowland-tolkningar och vi frågar Sven hur det kom sig att han översatte Dowland till svenska. Vi lyssnar på några spår från hans nya CD:  ”Jag, jag och bara jag” , som urprungligen var titeln på en föreställning med Dowlandsånger. CD:n säljs genom Musikhögskolan i Malmö.

Kendel Carson är en ung kanadensisk sångerska som har kommit med sin debutCD: ”Rearview mirror tears”. De flesta sångerna är skrivna av den amerikanske låtskrivaren Chip Taylor.

Från en konsert på Berwaldhallen i våras sjunger Rebecka Törnqvist Kurt Weill. Konserten sänds i sin helhet i P2, torsdag 14 juni kl. 19.30.

Demon denna vecka kommer från Gertrud Jacobsson i Klintehamn.