1 av 4
Jeanne Cherhal
2 av 4
Vier Brillen
3 av 4
Meg Baird
4 av 4
Kent Andersson. Foto: Bertil Nolander

Söndag 27 maj kl. 12.03

Sten Björnulfson har träffat Musikgruppen Kal som den 30 maj kommer med skivan ”Steget” - tonsatta dikter av Kent Andersson. Vi får höra hur de jobbat tillsammans med Kent och hur skivan har kommit till och lyssnar på några spår. Musikgruppen Kal har tidigare bl a kommit ut med skivorna:  ”Nyss förtöjd” - tonsatta dikter av författaren Anders Wällhed och ”Sånger från Ostindiefararnas tid”.

Meg Baird är sångerska och låtskrivare från Philadelphia, medlem i bandet ”Espers” och nu aktuell med ”Dear companion” - hennes första solocd. På skivan finns en hel del traditionella folkvisor, några covers och en del eget.

Visgruppen Vier Brillen har med sin Norsk, torsk, baby särskilt riktat sig till en publik som gärna lyssnar på texterna. Den göteborgsbaserade gruppen har spelat tillsammans i 13 år och har på sin cd titlar som ”Vi träffades på seven-eleven”, ”Sorgligast bland sånger”, ”Oidipuskomplex”.

Veckans demo kommer från Åsa Bällsten, som alldeles nyligen kammade hem första pris i årets SM i trubadurslam, som anordnades på Dunkers Kulturhus den 19 maj. Lyssna mer och läs om på hennes MySpace-sida.

Den franska sångerskan kallar sin senaste cd för ”L’eau” och på hennes hemsida kan man lyssna på fler spår från nya skivan och bli ackompanjerad av undervattensljud.

En dansk Cornelis med Anne Eltard, Ove Engström sjunger Albert Engström och amerikanska Lucy Kaplansky är fler artister att lyssna på i dagens Felicia.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".