Felicia söndag 12 augusti kl. 12.03

Den 5 november förra året kom Marie Bergman till Felicias studio. Marie hade just avslutat ett ”Soppteater-gästspel” på Stockholms Stadsteater tillsammans med Peter Mosskin och har ständigt nya saker på gång - ny skiva med eget material är på väg. Marie spelade live hos oss och samtalade med Carin om texter, uttryck och inspiration.

Paul Simon är huvudperson i Felicias poesihörna och förutom honom själv får vi höra Finn Kalvik och Eva Cassidy i både kända och kanske mindre kända sånger.

En alldeles ny skiva med barnvisor hade preicis kommit från Jojje Wadenius och James Hollingworth. Vi fick ett smakprov på den nya CD:n ”Hajar Du”

I programmet även musik med Sara Tavares - sångerska från Kap Verde som är uppvuxen i Portugal, men gästade Sverige i november förra året. Hennes skiva ”Balancê” beskriver hon som en samling små vaggvisor till sig själv. Hennes sånger handlar om vikten att finna helheten i sig själv när man som hon växer upp i två kulturer.

Demon i veckans program kommer från David Carlsson.

Programmet är en repris från den 5 november 2006.

Nu startar vi snart upp en ny säsong med Felicia. Den 26 augusti kommer ett nyinspelat program med bla ett personligt porträtt av Ulla Billquist, signerat Jan Hammarlund.

Välkomna att skicka demos till oss på adressen:
Felicia, Sveriges Radio P2, 105 10 Stockholm. Läs mer här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista