1 av 3
En av Elizas skivor som hörs i inslaget
2 av 3
Josef & Erika. Foto: Kristin Lidell
3 av 3
Fredagsbarnen

Felicia söndag 23 september 12.03

Elisavet Sotiriadou har träffat den engelska folksångerskan Eliza Carthy i Peter Gabriels studio. Vi får bl a musik från skivan ”The Imagined Village” som är ett samarbete mellan olika musiker, där man skrivit om traditionella låtar och gjort dem lite modernare.  Just nu jobbar hon för fullt med ett singer/songwriteralbum som kommer i början på nästa år under namnet ”Dreams of breathing under water” och vi får ett smakprov på hur det kommer att låta.

Fredagsbarnen föddes den 15 september 1972 på en cabaretscen i Malmö. Jacques Werup berättar för Ulf Rådelius om mötet mellan text och musik - om viskonsten i vid mening. Den 30 september har Fredagsbarnen en jubileumsföreställning på Hipp i Malmö. I våras kom boken ut - ”Fredagsbarnen - gnistan, sången och syskonskaran”. Nyskrivna och opublicerade texter varvas med handskrivna dokument och ett stort bildmaterial. Boken utges av Ellerströms förlag.
Hör hela utan musik.

Vi lyssnar på nya skivor med Rigmor Gustafsson, duon Josef och Erika samt snart Sverigeaktuelle Roger Wilson. Vi får även en provsmak på Gunnar Källström & Fridens Liljer från kommande CD:n Krumsprång.

Vill ni även höra hur flickorna från filmen ”O brother, where art thou” låter på sin egen CD ”Home to you” - så lyssna på söndag!! Läs mer om här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista