1 av 3
CD On my way
2 av 3
Mariza. Foto: Isabel Pinto
3 av 3
Prunes "Grande Rue"

Felicia söndag 30 september kl. 12.03

Fadosångerskan Mariza från Portugal var en av de hemliga artisterna när Uppsalas nya konserthus invigdes den 2 september. P2 Live var där och i dagens Felicia får vi en svit sånger från hennes bejublade framträdande.

Danska gruppen Trio Cornelis har skickat sin senaste CD där de samlat 12 Cornelistexter, varav 9 har fått musik av Steen Svanholm. Skivan heter Gamla ord - nye toner. Läs mer om  på deras hemsida.

Marcus Jönsson är en ung gitarrist och låtskrivare från Överturingen som berättar för Ingela Hofsten vad som lockar i countrymusiken. Hans stora inspiration är Hank Williams och Marucs har just kommit med sin första CD: On my way. Till vardags jobbar han som skogsförare och vi får höra hans tankar om sin musik.

I Felicia denna vecka lyssnar vi också på: Johan Svedberg, & Hopslängt, Helena Eriksson, Frifot, Torkel Rasmussons samling med 19 sånger 1976-2005 och fransk-svenska gruppen Prunes - även de med en alldeles ny skiva: ”Grande Rue”. Och så blir det en demo med gruppen ”Hoppsan Kerstin”. Läs mer här om hur du skickar  till Felicia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista