Felicia söndag 28 oktober kl. 12.03

Ingela Hofsten träffar Mikael Samuelson och pratar visor och visdiktare. Hör om hans förhållningssätt till Taube, Bellman och Sjöberg och tankar om egna sånger. I januari är han aktuell i musikalen Jekyll & Hyde, men har även två nya Bellman-skivor färdiginspelade.

Det blir cabaretsång med Miss Li från CD:n ”Songs of a rag doll”, Sven-Bertil Taube som var gäst i Felicia häromveckan berättade då att han snart hade en ny skiva på gång. Inspelad hemma hos honom i London - vi lyssnar på ett smakprov.
Malin Foxdal, sångerska i Irmelin har kommit med sin första skiva i eget namn: ”Jag längtade”, där hon samlat favoritvisor och låtar. Vi lyssnar på en av visorna och rekommenderar gärna programmet 28/10 kl. 18.30, där blir det mer musik och en intervju med Malin Foxdal.

Ny skiva har också danske Erik Grip som varit aktiv vissångare sedan 1963 och fortfarande turnerar för fullt.  Han debuterade som 16-åring och hade hellre velat sjunga Bob Dylan eller Pete Seeger, men hans lärare sa till honom att sjunga på danska. I år fyller han 60 och firar med nya skivan ”glad som alle fugle”. Läs mer om Erik och hans produktioner på

Det har kommit en biografi om Tom Waits, skriven av Patrick Humphries. ”Many lives of Tom Waits” heter den och finns ännu bara på engelska. Patrick Humphries har tidigare skrivit om bl a Bruce Springsteen, Pink Floyd och Nick Drake. Biografin går bl a att beställa via internetbokhandeln Bokus.

Robert Broberg har fått 2007 års Karl Gerhard-stipendium. Felicia gratulerar - här är prisnämndens motivering:
”Robert Broberg får årets Karl Gerhard-stipendium som ett erkännande för en lång och intressant artistkarriär, där den underfundiga texten i kombination med ett alldeles personligt framställningssätt, bildar ryggraden i allt det som Robert Broberg gör. Robert Brobergs sätt att leka med språket och orden har ibland samma lätt bisarra och eleganta framtoning som Karl Gerhard hade i sina bästa stunder. Det finns en andlig frändskap i just detta. Han är på många sätt en allkonstnär med stor känsla för slagkraftiga melodislingor, ännu större känsla för ord och ordlekar och en experimentell företagsamhet. En värdig mottagare av årets Karl Gerhard-stipendium.” 

I Felicia även balkansång med Östblocket och en demo med duon ”De fula gubbarna”.