1 av 4
Kersti Ståbi. Foto: Emelie Malmström
2 av 4
Rachel Unthank & The Winterset
3 av 4
Henning Kvitnes
4 av 4
Bella Hardy "Night Visiting"

Felicia söndag 3 februari kl. 12.03

I dagens Felicia gästas vi av vissångerskan Kersti Ståbi som berättar om sin nya skiva där hon sjungit in Alice Tegnérs visor tillsammans med folkmusiktrion Nordic. Vi lyssnar till några kända och okända barnvisor. Kersti Ståbi är också mycket engagerad i berättandets konst och vi får höra mer om Fabula Storytelling där hon är medlem. Release på skivan ”Ute blåser sommarvind” blir det med föreställningen Världens längsta svans på Musikmuseet i Stockholm 3 februari kl. 14.00. Marie Feldtmann har regisserat.

Måndag den 4 februari avgörs BBC Radio 2 Folk Award 2008. Många artister som ni hört under förra året i Felicia är nominerade i olika klasser. Bland andra Kate Rusby, Julie Fowlis och Martin Simpson. Idag presenterar vi några som vi inte spelat tidigare: Rachel Unthank & The Winterset har chansen i flera klasser, bla som bästa album. Läs mer om gruppens historia och deras skiva ”The Bairns” på hemsidan:

De är även tillsammans med Bella Hardy nominerade i klassen ”Horizon award” (bästa nykomling). Bella Hardys CD heter Night Visiting och är hennes debutskiva. Läs mer om alla artister på BBC:s hemsidas länk

Vi gratulerar vissångaren Mats Paulson som i veckan fyllde 70 år. Veckans demo kommer från gruppen Mareld där Marianne Adolfsson har tonsatt Karin Boye. Chumbawamba hörs i Felicia med sin låt ”Add me” och en fransk låt med Jane Birkin som nyligen besökte Sverige.

I vårt grannland Norge delas Spellmannsprisen ut lördagen den 2 februari. Vid Felicias inspelning var det inte klart ännu vem som vann - därför lyssnar vi på två av de nominerade i klassen bästa visa. Jan Eggum är nominerad med sin skiva ”Hjerteknuser” och Harald Kvitnes med ”Stemmer i gresset”. Båda har funnits på visscenen länge i Norge och vill ni läsa vilka flera som är nominerade i visklassen och även veta hur det gick på lördag så är detta länken till .

All musik som spelats i dagens Felicia finns här:

Välkomna att skicka demos, evenemangstips eller bara skriva en rad till oss på Felicia. Postadress finns i vänsterspalten, epostadressen är felicia@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".