1 av 6
Olle Nyman
2 av 6
Andra sidan
3 av 6
Swinging Doors
4 av 6
Rachel Unthank
5 av 6
The Velvet Underground
6 av 6
Eva Hillered - Cd Hill songs

Felicia söndag 10 februari kl. 12.03

Olle Nyman från Luleå har just kommit med sin andra skiva ”Venture”. Han berättar för Anna Fjällström från Sveriges Radio Norrbotten hur han har gått vidare från den första skivan ”Behind the clouds”. Att arbeta tillsammans med musiker som kan förstå hans tanke och känsla och komma med egna ideér är något som har betytt mycket för Olle Nyman, som producerat Venture tillsammans med musikerna.

Från Luleå är även gruppen Swinging Doors som nu i veckan kommer med sitt debutalbum ”Without Goodbye”. De kallar sin musik för alternativ country med rötterna i blues, rock ’n’ roll och svensk folkmusik. Gruppen startade 2005 och har spelat på festivaler, fester och gått till final i Country-SM.  Läs mer om bandet på

Singer/songwritern Eva Hillered har release på ”Hill songs”, måndag 11 februari på Mosebacke i Stockholm. På CD:n har hon tagit hjälp av bland andra folkmusikerna Roger Tallroth, Erika Lindgren och Cecilia Österholm. Eva Hillered har därefter en turné i USA på programmet.  Läs mer på .

Efter TV-porträttet med Sofia Karlsson blev det stort tryck på några av hennes egna låtar som inte fanns med på senaste hyllade skivan ”Visor från vinden”. Låten Andra sidan finns endast att tillgå i digitalt format, till att börja med exklusivt hos iTunes. Vi gratulerar också Sofia till priset i Manifest - Sveriges oberoende musikpris där hon vann i klassen ”Folk/Visa”. Vinnarna utsågs 8/2 på Nalen i Stockholm. Läs om alla vinnarna här.

Norske visveteranen Finn Kalvik tonsätter bl a Inger Hagerup på senaste skivan ”Bjerke/Hagerup/Kalvik”.

Peter Harrysson har turnerat runt med föreställningen ”Ensam långt ute”. Nu finns föreställningen utgiven på skiva på Silas Bäckströms produktionsbolag.

Förra veckan spelade vi några nominerade artister i BBC Radio2 Folk Award som avgjordes i måndags. Gruppen Rachel Unthank & The Winterset vann priset ”The Horizon Award” för deras orginella arrangemang. Vi lyssnar på ännu ett spår från deras belönade album ”The Bairns”.

En singer/songwriter-tävling med basen i Berlin anordnas på en hemsida som heter  Där tävlar olika artister i deltävlingar för att sedan gå vidare till semifinal och final. Vi lyssnar till en av januari månads tävlande: Kiki Brunner.

Apropå Andy Warhol-utställningen på Moderna Museet i Stockholm passar vi på med passande tongångar från The Velvet Underground.

Veckans demo är insänd av Roberto Gonzales, fransman bosatt i Sverige som skriver sina sånger på svenska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".