1 av 7
2 av 7
Jan-Olof Andersson
3 av 7
Rhonda Vincent - Good thing going
4 av 7
Maia Hirasawa: Though I´m just me
5 av 7
Stefan Sundström. Foto: Jeanette Andersson
6 av 7
7 av 7
Euskefeurat - Lurv

Felicia söndag 24 februari

Vissångaren och gitarristen Jan-Olof Andersson gästar Felicia. Han är just nu aktuell med skivan ”En Ruben Nilson-kväll med Jan-Olof Andersson” tillsammans med gitarristen Christer Karlberg. Skivan är en livekonsert med delvis tidigare helt okända Ruben Nilson-visor.  Jan-Olof är även musikpedagog och undervisar bl a på visskolorna i Kungälv och Västervik. Förutom Ruben Nilson har han även på sin repertoar instrumentala solostycken för gitarr, Elizabethanska kärlekssånger och egna visor.
Nu närmast arbetar Jan-Olof med att tonsätta för att spela in Bo Bergmans samling ”Stockholmsdikter”. Skivan med Ruben Nilson-sångerna kom till på initiativ av Lasse Zackrisson på och släpps på tisdag den 26 februari. Läs mer om på hans hemsida.

Från skivan ”Canta a Edith Piaf” hör vi Piafs stora hit ”Hymne à l’amour” i översättning till spanska i flamencotappning med Ana Salazar från Cadiz i södra Spanien.  Mer med Ana Salazar blir det ikväll i P2 Live - Världens liv när hon delar en konsert med fadosångerskan Cristina Branco. Till hemsida.

Ronny Eriksson i gruppen Euskefeurat är ute och turnerar med sin nya skiva ”Lurv”. Här kan du se var de uppträder.

Vi har fått ett smakprov från en kommande cd med Karlfeldttonsättningar av Lars Anders Johansson och lyssnar på titelspåret på debutcd:n ”Little armies” av och med Sofia Lilly Jönsson.

Bluegrass med Rhonda Vincent som alldeles nyligen kommit en rosad skiva ”Good thing going”. I Felicia hörde vi henne senast i vårt julprogram då hon gjorde sina egna tolkningar till några julklassiker. På nya skivan finns både traditionellt, andras låtar och eget material.

Maia Hirasawa är sångerska och låtskrivare som slog igenom förra året med sin cd ”Though I’m just me”. Hon uppträdde på ”Allsång på Skansen” och fick bla priset som årets nykomling på P3 guldgalan i Göteborg i januari.  Hon har fått mycket lovord för sin debutskiva och ska närmast skriva musik till TV-dramat Stormen.

Strax före jul kom Stefan Sundströms samlingscd ”Hits”. Från den hämtar vi en älskad Barbro Hörberg-sång som Stefan Sundström sjunger i duett med Nina Ramsby.

Välkomna att skicka visdemos till oss på Felicia. Här kan du läsa hur du gör.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".