Felicia söndag 2 mars 12.03

Suzanne Vega har varit i branschen länge och är för många känd för hiten ”Luka”. Förra året kom hon med sin senaste skiva ”Beauty and crime” med små New York-berättelser.
Från franska radion har vi fått tillgång till en livekonsert från Fiesta des Suds i Marseille förra hösten med både gammalt och nytt material. Vi avslutar Felicia idag med ett set låtar från konserten i Frankrike den 20 oktober. Till hemsida.

Vi hör skotska folksångerskan Karine Polwart i ”Birks of Invermay” från skivan ”Fairest Floo’er” och väntar på hennes nästa soloskiva som kommer i mars. Läs mer om vad som är på gång för på hennes hemsida.

En av Frankrikes mest älskade chansonartister, Henri Salvador gick bort häromveckan då han var 90 år men fortfarande i full fart och planerade att spela in en skiva under 2008. Johan Tollgerdt har tecknat ett porträtt och pratat med människor om vad Henri Salvador har betytt för dem.

Mer franskt blir det med Carine Erseng som just har just kommit ut med skivan ”La maison de parapluies” - vi lyssnar till Le parisien som beskriver morgonen och vägen till jobbet för en jäktad parisare. 17 mars kan man se och höra henne i en konsert på Olympia i Paris.

När Tomas von Brömssen träffade gruppen Majornas 3dje Rote skapades ett nytt samarbete som resulterat i gruppens första skiva. Majornas 3dje Rote har funnits i 20 år och har nu gjort ett stort antal spelningar tillsammans med Tomas von Brömssen och har spelat med på hans senaste revy. Till  Myspacesida med konsertdatum

Hilde Louise Asbjörnsens skiva ”No vil eg vake med deg” kom till efter en hyllningskonsert i Norge till Monica Zetterlunds minne. Edvard Hoem har gjort nynorska översättningar på många välkända sånger man förknippar med Monica Zetterlund. Jojje Wadenius har producerat och satt samman bandet med sina favoritmusiker.

Glen Hansard och Marketa Iglova fick en Oscar för ”Bästa orginalsång” med ”Falling Slowly” i filmen ”Once”. Filmen har Sverigepremiär den 21 mars.