1 av 6
Suzana Barmani
2 av 6
Edith Söderström
3 av 6
Svanevit - "Rikedom och gåvor"
4 av 6
Karine Polwart - "The earthly spell"
5 av 6
Ane Brun - "Changing of the seasons"
6 av 6
Laura Marling

Felicia söndag 16 mars kl. 12.03

Vi får träffa sångerskan och låtskrivaren Edith Söderström som för det mesta skriver på svenska, men som den ”frankofil” hon är så har hon mycket influenser från Frankrike och älskar den centraleuropeiska musiktraditionen. 
Hon samtalar med Ulla-Carin Nyquist om texter och inspirationer och vi får en försmak på hennes kommande skivproduktion. Förutom att jobba med skivan gör Edith en konsert på Vanadis i Stockholm den 10 april.

Ane Brun gästade Felicia för drygt ett år sedan och nu är hon aktuell igen med sin nya cd ”Changing of the Seasons”. Nya skivan är Ane Bruns femte sedan debuten 2003. Ane Brun är norska till ursprunget, men har bott i Stockholm sedan 2000. Läs mer på

Laura Marling är en 18-årig engelsk singer/songwriter som just kommit med sin debutcd ”Alas I cannot swim” som fått fin kritik i både svensk och engelsk press. Hon är på väg till Skandinavien och besöker Stockholm den 27 mars Umeå den 28 mars och Oslo den 29 mars. Till

Folkmusikgruppen Svanevit släppte sin nya skiva ”Rikedom och gåvor” i veckan. Svanevit består av de fyra musikerna Erik Ask-Uppmark, Maria Larsson, Anna Rynefors och Anders Larsson. De gör en mindre turné i samband med skivsläppet. Läs mer om gruppen och spelplatser på .

Skotska sångerskan Karine Polwart spelade vi för några veckor sedan och nu har hennes alldeles nya skiva kommit till oss: ”This earthly spell” med 11 egna sånger på. Vi lyssnar till den hon skrivit till sin lille son.

Suzana Barmani är född i Syrien men nu bosatt i Borlänge. För några veckor sedan spelade hon på Umefolk08 och blev inspelad av Sveriges Radio. I Felicia får ni ett smakprov från konserten som sänds senare under året i P2 Live Världens liv. Suzana har även gett ut en skiva 2004.  ”Lê Lê”. Läs mer om  på hennes hemsida.

Ett smakprov från en livekonsert kommer också från grannkanalen P3.  King Creosote uppträdde på Södra Teatern den 17 februari och den konserten sänds i måndag 17 mars kl. 21.30.

Sen blir det engelskt med Ewert Ljusberg från hans senaste CD ”Songs for Beauties and Beasts, Jack Vreeswijk med en Cornelis Vreesijk-klassiker och Cornelis själv med en Evert Taube/Gunnar Hahn-visa som en hyllning till att Gunnar Hahn den 16 mars skulle fyllt 100 år.

Veckans demo är sången Lingonris med Erika Gellermark och Lars ”Larsson” Nyberg. Läs mer om på deras hemsida.

Grattis till Mats Strandler i Skarpnäck och Katarina Schött, Ölands folkhögskola som vann utlottningen av Liam Gerners signerade singel. Den kommer på posten i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista