1 av 4
Prunes. Foto: Nille Leander
2 av 4
I Fridolins spår
3 av 4
Plåster
4 av 4
Öbarna

Felicia söndag 30 mars

Fransk-svenska gruppen Prunes är baserade i Malmö och sjunger egna nyskrivna chansoner. Duon består av Ann-Marie Teinturier och Caroline Leander som berättar för Felicias reporter Ulf Rådelius om hur sångskrivandet och arrangemangen går till. Vi får också en reflektion över vad som skiljer den franska visan från den svenska.

Mer franskt blir det sen med Emily Loizeau från debutskivan L’autre bout du monde. Emily som har engelskt påbrå har både engelska och franska sånger på sin skiva.

Öbarna är en västkustduo som består av Eva Jarnedal och Janne Magnarsson. De gör både scenprogram och skivor, de planerar en samlingsskiva till sommaren 2008 och i väntan på den lyssnar vi på senaste skivan: ”Resor och promenader”.

Erik Axel Karlfeldt tonsätts med jämna mellanrum och i april kommer Lars Anders Johansson med sina tonsättningar på skivan ”I Fridolins spår”. Lars började som punkrockare i tonåren, men har alltid haft ett starkt intresse i folkmusik och visa. Efter året på Visskolan i Västervik har han slagit sig in på visvägen där man bland annat kunnat höra honom i gruppen Två Taube och en Bellman och förra året kom cd:n Vingklippt. Läs mer på

Även Göran Fristorp har tonsatt Erik Axel Karlfeldt på kommande skivan ”Min lyckas hus”, release 2 april. Det blir hans första skiva på 12 år. Många av texterna på nya skivan har Göran dock skrivit själv och det blir sångduetter med Marian Aas Hansen, Herborg Kråkevik och Helen Sjöholm.

Jazzvisan har en speciell plats i Felicia och idag blir det svenska gruppen Plåster som startades 2006 och mest spelar egna låtar och texter, men har en förkärlek för improvisationer. 

Vi lyssnar även på lite softa jazztongångar med danska gruppen Pillow.

Från Danmark kommer även trion Lunau med förgrundssångerskan Trine Lunau som även skriver gruppens musik och texter. Vi har lyssnat på skiva ”Når engler danser”

Traditionell sång med gruppen Golbang och en grattisönskan till Izzy Young ryms också i dagens Felicia.

Skriv gärna till oss vad ni tycker om programet: felicia@sr.se
Demos skickas på adressen:
Felicia
Sveriges Radio P2
105 10 Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista