1 av 5
2 av 5
3 av 5
Sofie Livebrant
4 av 5
5 av 5

Felicia söndag 6 april kl 12.03

Lite av innehållet i dagens Felicia: Möte med låtskrivaren Sofie Livebrant, fado, nyskrivet svenskt, kinesiskt, ruffig blues och nyinspelade Kai Gullmar-örhängen

Kompositör och låtskrivare Sofie Livebrant är gäst i dagens Felicia. Sofie har tonsatt flera av de sånger Sofia Karlsson haft med på sina senaste skivor. Just nu sitter hon och skriver till sig själv och sjunger gärna duo med Sofia när de är ute tillsammans. Vi får även höra om arbetet med Marys Question där Sofie tonsatt engelska folkballader.

Anna och Idde gästade Felicia i vintras när nya skivan ”Hjärtat fullt” kom ut. I sommar ska de ut på Packmopedsturné tillsammans med Uno Svenningson, Ronny Eriksson och Staffan Hellstrand. Motor för turnén är som vanligt Göran Samuelsson med sitt band. Läs mer om som startar 31 juli i Dalhalla, Rättvik.

Carl Smith och Anders Persson heter två killar som träffades på visskolan i Västervik för några år sen och upptäckte att de hade samma intresse för amerikanska trubadurer. Nu har deras debutskiva kommit på EMI.

Vi lyssnar på den unga portugisiska fadosångerskan Ana Mouras tredje och senaste album ”Para Além Da Saudade”. Ana växte upp med fado, sjöng pop i tonåren, men återkom till fadon och fick sitt genombrott när Maria de Fe hörde henne och bjöd in henne till sin fadoklubb. Ana berättar på sin hemsida hur många av dagens unga fadosångare sjunger moderna texter istället för de gamla fadosångerna med texter som de inte kan relatera till. Läs mer på

Lite ruffig blues får vi med skånske sångaren Svante Sjöblom & The Sailors från debutskivan ”I guess my troubles just begun” som kom ut i februari på skivmärket Rootsy.

Titti Sjöblom och hennes medsångare och musiker Ehrling Eliasson har gjort nyinspelningar av flera av Kai Gullmars kända örhängen. Skivan kom till efter arbetet med ett konsertprogram i samband med utställningen om Kai Gullmar på Musikmuseet i Stockholm. Skivan ges ut på Seaflower Music. Läs mer om skivan och Tittis och Ehrlings turné som startar 4 april i Hallsberg.

Felicia hakar förstås på Kina-veckan i Sveriges Radio och presenterar sångerskan Sa Dingding som föddes i Mongoliet. Läs mer på 

Här är

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista