1 av 5
2 av 5
Tom Poisson. Foto: Phillipe Savoin
3 av 5
Fjarill "Pilgrim"
4 av 5
5 av 5

Felicia söndag 13 april kl 12.03

I Paris har Johan Tollgerdt mött Tom Poisson, en av de populära chansonartisterna som jämförs med Georges Brassens. Hans tredje och senaste skiva ”Riche à millions” har fått fint mottagande i hemlandet och nu är han fulltecknad med konserter hela våren. Läs mer på

Fjarill är duon Aino Löwenmark från Sverige och Hanmari Spiegel från Sydafrika som nu är inne på sin andra skiva ”Pilgrim”. Duon har sin bas i Hamburg och där släpptes skivan i början av april. I maj kommer gruppen till Sverige och besöker Kristinehallen i Falun den 19 maj och Stallet i Stockholm 21 maj.

Ola Henricsson har varit aktiv i Visans vänner och spelat på ett antal visfestivaler och berättarfestivaler. Han är medlem i gruppen Bastukvintetten som vi tidigare spelat i Felicia och på sin färska solocd har han samlat egna visor samt tre sånger där han översatt Georges Brassens.

Heidi Talbot växte upp i en 9-barnsfamilj på Irland och sjöng i sin mammas kör. Som 16-åring började hon i Dublins Bel Canto-skola och som 18-åring åkte hon till New York och blev så småningom medlem i gruppen ”Cherish the Ladies”. Nu är hon tillbaka på Irland och gör solokarriär. ”In love and light” är hennes andra Cd.

Folk- och protestsångaren Billy Bragg från England har funnits på scenen länge. Just nu är han Sverigeaktuell och kommer med sitt senaste album ”Mr Love & Justice”.

Vi får ett smakprov från Eva Åström Runes kommande skiva ”Elden och berget” som har release den 22 april och lyssnar på Tobias Fröbergs nya album ”Turn Heads”som släpptes 4 april.

Yael Naim, född i Paris 1978 av tunisiska föräldrar, uppvuxen i Israel. Hon visste tidigt att hon ville skriva egna sånger - har klassisk musik, Beatles och jazz i bagaget. En inbjudan till en välgörenhetsgala i Paris tog henne tillbaka till Frankrike och nu är hon aktuell med sin andra cd där hon sjunger på engelska, franska och hebreiska. Läs mer på

Veckans demo är med Edith Strindberg trio, hemmahörande i Linköping.

I Felicia även mer musik från Anders Persson och Carl Smiths skiva som vi presenterade förra veckan och lite aktuell sextiotalsmusik med Donovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista