1 av 6
2 av 6
3 av 6
Esther Buser. Foto: från föreställningen Feuermohn
4 av 6
5 av 6
Anne Grete Preus. Foto: © Warner Music Norway
6 av 6
Melissa Horn - Långa nätter

Felicia söndag 27 april 12.03

Vi får möta den norska sångerskan och låtskrivaren Anne Grete Preus som berättar för Birgitta Tollan om lusten och kärleken till musiken efter 30 år i branschen. I slutet på 2007 kom hennes senaste skiva ”Om igjen for første gang”. Läs mer om Anne Grete på

Mats Götherskjöld är låtskrivare och musiker från Göteborg som ägnat sig åt många musikstilar, från Bellman-tolkningar till improvisationsmusik och konstmusik. Han skriver nästan uteslutande på svenska och vi lyssnar idag på ett smakprov från hans kommande skiva ”En blues för stjärnorna”

Melissa Horn är en 21-årig sångerska som skriver sina egna sånger på svenska. ”Att skriva på svenska har varit en självklarhet från det att hon fick en gitarr i konfirmationspresent och började komponera”, kan man läsa på . Den 30 april kommer hennes skivdebut ”Långa nätter”, där det finns en duett med Lars Winnerbäck. I sommar gästar hon visfestivalen i Västervik.

För några veckor sedan kom sångerskan och låtskrivaren Sofia Petterssons nya skiva ”In another world” ut. Den innehåller 10 egna sånger på engelska. Sofia började som jazzsångerska 1987 och detta är hennes femte album med en lite annorlunda sättning än de tidigare. Läs mer om Sofia och hennes musik på

Vi har tagit en titt igen på den tyska singer/songwritertävlingen som pågår under hela våren. Där har nu sångerskan och skådespelerskan Esther Buser gått vidare till finalen som äger rum den 13 juni. Läs mer om hennes musik och föreställningar på

I Felicia även musik med turnéaktuelle Andy Almqvist och skivan ”Red Room stories”, irländskt med Heidi Talbot, skånska Hanna Åberg som arbetar på en ny skiva - och just tilldelats årets Olle Adolphson-stipendium.

Göran Klintberg med debutskivan ”Vägen ut”, Freddie Wadling med en Hasse&Tage-klassiker och Fred Åkerström som sjunger Frida - är en försmak inför nästa vecka då vi lyssnar på mycket Birger Sjöbergs visor i Felicias poesihörna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".