1 av 6
Annika Norlin - Foto: Mia Carlsson/SR
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Birger Sjöberg. Foto: SVT Bild
6 av 6

Felicia söndag 4 maj kl 12.03

Gruvarbetarsånger, Frida-visor, nyskrivet norskt och danskt samt en hyllning till Lars Gullin är en del av innehållet i dagens Felicia.

Vi möter Eva Rune och Mattias Perez - aktuella med skivan ”Elden och Berget - ballader och sånger från svenska gruvarbetare”
På skivan finns det 15 sånger från Dalarna, i synnerhet Dalarnas bergslag. Gruvarbetarsånger, hyttarbetarsånger och kärlekssånger från Enviken.

I Felicias poesihörna ägnar vi oss åt Birger Sjöberg som älskas av många vistolkare. Vi plockar fram LP:n ”Fred sjunger Frida” från 1964, som vi fick en provsmak från i förra veckans Felicia. I dagens program kommer en inte lika fullt känd Sjöbergvisa med Fred Åkerström. Övriga Birger Sjöberg-tolkare blir Maria Lindström och Mikael Samuelson. Följ länken och läs mer om Birger Sjöberg hos

Nu kommer del två av Annika Fehlings samlingsskivor (den första kom 2006) På denna skiva ”Good for you” finns enbart engelskspråkigt material. Vi lyssnar på en nyskriven orginallåt som är en av de två helt nya sånger som finns med, båda producerade av Tobias Fröberg.

Annika Norlin blev årets Ulla Billquist-stipendiat med motiveringen: ”Annika Norlin är engagerad och skriver angelägna texter där vardagens brutala verklighet och rädsla blandas med längtan efter den stora men bräckliga kärleken. Någonstans i horisonten anas kärleken och Annika Norlin hjälper oss med sin musik att våga hoppas”. Stipendiet är på 25.000:- och Felicia gratulerar.

Tumult är en dansk folkrock-grupp som nu i våras kom ut med sin tredje cd: ”Aldrig får jeg fred”. Där finns både egna låtar och traditionella folksånger. Sångare i gruppen är Jörgen Dickmeiss som också skrivit de flesta texterna på skivan.

Norska singer/songwritern Ingrid Olava och hennes kritikerrosade skiva ”Juliets Wishes spelade vi i Felicia för några veckor sen och vi presenterar ytterligare en låt från den skivan.

En lyssnare vill höra Filippas sång från Ola Henricssons nyutkomna cd ”Gud hos psykologen” och vi uppmärksammar att Lars Gullin skulle fyllt 80 år idag (4 maj) med att låta Kim Parker sjunga ”I hope it’s spring for you”.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".