1 av 6
Willie Nelson. Foto: Gustaf Larson
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Ed Sanders
6 av 6

Felicia söndag 11 maj kl 12.03

Två amerikanska rebeller har besökt Sverige den senaste tiden och i dagens program får vi ett personligt hyllningsporträtt på countrylegenden Willie Nelson och en tillbakablick och nutidsbild av beatpoeten Ed Sanders, signerat Lars Esselius

Sångaren och låtskrivaren Willie Nelson var på Sverigebesök förra veckan och gav en konsert i Malmö och en i Stockholm. Felicias frilansreporter Gustaf Larsson har gjort ett litet hyllningsporträtt på countrysångaren som fyllde 75 år den 30 april och lyckades även få en pratstund med honom efter konserten.

Beatpoeten Ed Sanders från bandet The Fugs gästade i måndags Kulturhuset med ”Extremt olydiga sånger”. Lars Esselius minns tillbaka till maj 1968 och får även en intervju med Ed Sanders som hyllar Sverige som ett ”idealsamhälle” som USA borde lära av. Flera kultlåtar från förr och nu utlovas. 

Den 17 maj anordnas för andra året i rad ”Taube Total” - ett 50-tal artister framför en kavalkad av inte mindre än 178 Evert Taube låtar på Café Hängmattan i Göteborg. Bland artisterna finns Gunnar Källström, Lucas Stark, Jenny Almsenius och Pär Sörman som i dagens Felicia bidrar med en känd Taube-visa. Se mer info om Taube-maratonkonserten här:

Trion Baskery består av systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson. De hade tidigare gruppen Slapstones tillsammans med sin pappa som trummis och turnerade runt i Europa och USA. Sedan 2006 är de trio under namnet Baskery. Sättningen är banjo, trumma, kontrabas, akustisk gitarr och trestämmig sång och deras debutskiva heter ”Fall among thieves” Hör mer om gruppen som gästade vårt syskonprogram den 4 maj.

Vi lyssnar på Gunnar Danielsson - aktuell med 12 nyskrivna sånger på skivan Fest & Rock ’n’ roll som släpps den 6 maj. Läs mer på

Värmlandsartisten Göran Samuelsson håller på och förbereder årets packmopedsturné i augusti, men är även aktuell med ny skiva. ”Bättre tid” kommer ut i handeln den 19 maj och vi ger ett smakprov på en skiva med lite rockigare touch än den senaste.

Leieboerne kallar sig en norsk grupp som hyllar den norske vispoeten Ole Paus med 11 av hans sånger på sin nya skiva ”Fölg oss hjem, Ole Paus”

Mer musik i Felicia är Dan Anderssonpristagaren Sofia Karlsson, irländska Heidi Talbot och skivdebuterande Madeleine Richter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista