Felicia söndag 18 maj kl. 12.03

Felicias reporter Elisavet Sotiriadou stämde träff med Sokratis Malamas, en av Greklands mest kända singer/songwriters. Sokratis Malamas föddes 1957 i Halkidiki och började som musiker bakom andra sångare, men har nu gett ut egna album i snart 20 år och har även skrivit låtar som blivit stora framgångar åt andra artister. Vi får en bild av en artist som tar avstånd från det kommersiella tänkandet och har ett rykte om sig att vara tillbakadragen. För Elisavet berättade han hur det hela började. På kan ni läsa och lyssna mer.

Aline de Lima är en brasiliansk sångerska, numera bosatt i Paris, men som även har bott i Stockholm. Hennes nya skiva, ”Açaí” består mestadels av låtar på portugisiska, men där finns även en fransk låt och Johan Christer Schütz ”Som om ingenting har hänt” som hon sjunger på svenska. Aline de Lima har ni tidigare kunnat höra i Felicia 2006 då vi spelade från hennes förra skiva ”Arrebol” .

Från Hans Westin, bosatt i den nordvästliga provinsen Friesland i Nederländerna, fick vi tips om trubaduren Piter Wilkens. Han gav 2006 ut skivan ”It Fûgeltsje yn myn gitaar” - med Cornelis sånger översatta till frisiska. Somliga översatta direkt från holländskan andra från svenska. Han arbetar just nu med sin andra Vreeswijk-skiva, som beräknas komma i början av 2009 och vill därefter gärna översätta Evert Taube. Läs mer på om hans frisiska projekt.

Tina Ahlin är aktuell med ”12 sånger av Allan Edwall” - däribland finns flera ganska okända, tidigare outgivna sånger. Vi spelar en av Allan Edwalls sånger som nästan blivit en klassiker, där Tina sjunger duett med Stefan Sundström.

Svenske sångaren och låtskrivaren Aguson debuterar med skivan ”Från vinst till förlust”. Hans inspirationskällor har varit Ola Magnell och Townes Van Zandt och med på skivan finns även en duett med Plura Jonsson från Eldkvarn. På kan man läsa mer om hans arbete med att få ut skivan - trägen vinner!

Lena Måndotter har levt med Leonard Cohens musik i många år och har sjungit hans sånger för publik under drygt ett år. Hon har fått påtryckningar att ge ut dem på cd och nu är den klar. ”Songs of Leonard Cohen” innehåller 10 sånger med kammarmusikaliskt arrangemang, Cello, gitarrer, mandola, bouzouki. Till

Olle Malmberg har skickat oss sin fjärde vissamling ”En sorgesam visa” med tonsättningar av många älskade poeter.  Med vissamlingen fanns en cd med 10 av häftets dikter insjungna av Hans W. Löwgren till Mikael Åkermans ackompanjemang. Tidigare har Olle Malmberg tonsatt och sammanställt vishäftena: ”Den gamla visan”, En kärleksvisa, ”Visa på en fredag” De flesta av hans tonsättningar finns inte insjungna ännu, men Olle Malmberg vill inget hellre än att visorna ska få leva.

Den franska sångerskan Soha med algeriska rötter har kommit med skivan ”D’ici et d’ailleurs”. Hon blandar traditionell algerisk musik med modern fransk touch och har även inspirerats av Brel och Aznavour.

Karin Turesson började som pianist och låtskrivare och har arbetat tillsammans med Anna-Lena Brundin, skrivit teater och filmmusik, men har nu kommit med sin första skiva med eget material där hon själv sjunger. I Felicia om två veckor får vi en intervju med Karin, i väntan på det lyssnar vi på ett smakprov från ”Källan”. Karin Turesson har releasekonsert på Jeriko i Malmö den 22 maj.

Dessutom i Felicia; vissångerskan Malin Foxdal som även kan höras i P2 Live Världens Liv ikväll söndag 18 maj 19.30. Sen blir argentinsk tango med Daniel Melingo och en favoritlåt med Ane Brun & Wendy McNeill.

Nästa vecka i Felicia
får ni möta vokaltrion Irmelin (där Malin Foxdal ingår) som då kommer med sin andra skiva ”Gyldene Freden” som är en riktigt visskiva med egna arrangemang.
Det blir också en pratstund med Wendy McNeill som gästade Stockholm i veckan för en konsert på Stallet den 14 maj. Konserten sänds i P2 Live Världens liv söndag 25 maj.