1 av 4
2 av 4
Wendy McNeill. Foto: Nicolas Lemery Nantel
3 av 4
Gabriel Yacoub. Foto: Jef Rabillon
4 av 4

Felicia söndag 25 maj 12.03

Vokaltrion Irmelin är Malin Foxdal, Karin Ericsson Back och Maria Misgeld. De besöker Felicia med nya skivan ”Gyldene Freden” där de tar sig an Taube, Bellman, Dan Andersson, Cornelis Vreeswijk och några folkvisor i sina egna nyskrivna arrangemang. Irmelin gav för två år sedan ut skivan ”Kärligheten” och har sedan dess uppträtt, hållit workshops och gör även solokarriärer vid sidan om. Samma dag de besöker Felicia har de release på sin nya skiva och premiär för teatern i Haga där de medverkar i föreställningen ”Mordet på min pappa kungen”. Läs mer om gruppen på

Vi gratulerar artisten och konstnären Tore Berger på 70-årsdagen den 28 maj och spelar från skivan ”Sångspår” som kom 2001. Tore Berger var tidigare medlem och låtskrivare i gruppen Blå Tåget och har även gjort flera soloskivor.

I Felicia även ett samtal med kanadensiska artisten Wendy McNeill som hade konsert på Stallet i Stockholm den 14 maj och passade på att besöka Felicia med några smakprov från nya skivan ”A dreamers guide to hardcore living”. Den släpps i Sverige den 8 oktober. Wendy McNeill vann en singer/songwritertävling 1997 och har gett ut skivor sedan dess. Gitarrren var hennes huvudinstrument tills hon mötte dragspelet på en festival i Kanada. Konserten från Stallet sänds i P2 Live söndag 25 maj kl. 20.15.

Fransmannen Gabriel Yacoub föddes i Paris 1952 med en libanesisk pappa och en fransk mamma. På 70-talet startade han folkmusikbandet Malicorne, men har även gett ut ett tiotal soloskivor och är nu senast aktuell med ”De la nature des choses” som kom i april. Till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista